Un viitor fără probleme

Viitor Fara Probleme

Un viitor fără probleme

M-a întrebat cineva zilele trecute, pe o scenă din Piatra Neamț de ce felicit oamenii cu probleme? De ce am respect pentru cei care, rând pe rând și zi după zi, au demonstrat că se confruntă cu provocări dificile, create de ei înșiși? M-a intrebat: ce e atrăgător la negativiștii care au probleme de cel mai înalt grad?

Eram pe punctul de a aborda unul din modulele cursului „Trăiește Viața în Termenii Tăi” numit „Contextul planetar” – în care oamenii învață să transforme situații cotidiene în provocări și oportunități de creștere.

L-am întrebat pe acel om, de ce ar fi o problemă pentru el faptul că cei din jur au probleme? De ce oamenii cu probleme îi apar drept negativiști și ce anume îl face pe el să se aprindă atunci când lumea dă glas lucrurilor cu care se confruntă?
Mi-a răspuns că visul lui este să ajungă să trăiască într-un viitor fără provocări, plin de fericire și armonie.

Fiecare provocare pe care o avem, în fiecare moment, apare în lumina unui angajament adânc pe care noi îl avem.
O clasă politică fără verticalitate este o problemă pentru cetățeni doar atunci când ei sunt angajați să fie conduși de oameni cinstiți și integri, altfel nu contează cine e la putere și ce face.

Greutatea unei persoane devine o problemă doar atunci când acea persoană are angajamentul de a fi atletică, altfel kilogramele ramân neobservate.

Notele mici ale unui copil sunt o provocare pentru părinții săi doar atunci cand ei sunt angajați în a avea un copil cu rezultate extraordinare, altfel acele numere nu ar reprezenta nici o amenințare.

Angajamentele reprezintă acele promisiuni spre îndeplinirea cărora țintim în viitorul nostru și asupra cărora ne concentrăm conștient sau inconștient atenția și intenția.

Lipsa problemelor denotă lipsa angajamentelor și prin urmare e posibilă doar în fața unui viitor mort, necreat sau inexistent.

Se spune că oamenii care nu au vise, nu trăiesc. Numai în absența viselor, pot dispărea provocările. La acest nivel pulsul vieții arată însă ca o linie continuă și monotonă. Nici o problemă aici – nimic de depășit și nimic spre care să crești. Rareori găsim oameni care să supraviețuiască la un nivel atât de adânc de deconectare.

Întrebarea inevitabilă devine:
Daca nu am nici o provocare astăzi, aici, care e viitorul meu, spre ce ma îndrept?
Majoritatea persoanelor si companiilor cu care lucrez, mă contactează pentru a le crea probleme. Misiunea mea în viața lor este de a descoperi provocările pe care e necesar să le aibă ACUM, pentru ca viitorul pe care și-l doresc să devină posibil, fie că e vorba de greutate, relații, produse, cifre de afaceri sau artă.

Indiferent ce vis am realizat și ce obiectiv am atins, permanent avem acces la experiența trecutului. Uitându-ne în urmă, putem să observăm, pașii pe care i-am avut de parcurs și mentalitățile pe care ni le-am însușit sau la care am renunțat- pentru a finaliza printr-un succes.

De aceea astăzi, dilema cu care vreau să te las este:
Ce acțiuni ai putea lua azi și ce provocări ai putea avea chiar acum, în așa fel încât ceea ce îți dorești tu cel mai mult în viitorul tău, să devină posibil?

Propunere: Dacă nu găsești acele acțiuni sau provocări, creează-le!

De exemplu, eu aleg să consider o provocare faptul că nu mă văd cu fratele meu atât de des pe cât îmi doresc. De aceea, acțiunea evidentă pe care o pot lua este să il vizitez cât mai curând. Făcând toate astea, viitorul pe care îl visez – de a petrece timp mult și de calitate cu fratele meu – devine posibil si realizabil.

No Comments

Post A Comment