Cand durerea si placerea apar in conversatie?

Durerea si placerea

Cand durerea si placerea apar in conversatie?

Richard Leider a spus odată: „Sensul vieţii este să trăieşti o viaţă plină de sens”. El a găsit cele mai bune cuvinte pentru a surprinde condiţia umană din care facem parte cu toţii. Fiecare dintre noi suntem creaţi în aşa fel încât fericirea noastră este alimentată din izvorul nesecat al progresului şi evoluţiei.

Noi, oamenii, ne găsim bucuria în momentele în care facem progres şi înaintăm. În felul acesta suntem construiţi, în Univers. De fapt, de fiecare dată când zăbovim în trecut şi retrăim experienţele noastre din urmă, avem de-a face cu frică şi durere. Imediat ce punem deoparte trecutul nostru, bucuria de a trăi ne aduce în dar binecuvântările descoperirii şi ale desfăşurării viitorului posibil pe care l-am creat.

Pe cât de mult par că sunt similare datorită naturii lor temporale – trecutul, prezentul şi viitorul nu locuiesc sub acelaşi acoperiş şi nici măcar pe acelaşi continent. Ele trăiesc în dimensiuni cu totul diferite şi pot coexista numai într-un singur loc şi anume în mintea umană, datorită felului în care noi suntem construiţi. Noi ne plasăm singuri în această lume ca şi alchimişti ai energiilor universale.

Venim pe Pământ cu o putere inimaginabilă şi singura noastră misiune aici este să descoperim şi să acceptăm cu adevărat că suntem posesorii acelei puteri. Acceptarea a ceea ce suntem cu adevărat ne deschide drumul puterii, aşa încât ajungem să devenim propriile noastre gânduri, valori şi scopuri.

Universul distinge instantantaneu natura misiunii noastre şi orientarea intenţiei noastre, prin intermediul Legii Integrităţii. Existenţa acestei legi determină atât pentru oameni cât şi pentru orice altceva în Univers, o legătură de nezdruncinat între felul în care ne apare lumea şi acţiunile noastre. Tot ceea ce devine realitate în viaţa noastră îşi are amprenta şi originea în harta minţii noastre.

De fapt, nu este nici măcar un singur lucru în viaţa noastră care să nu provină din mintea noastră, fie că suntem conştienţi de acest lucru sau nu; atât de nondiscriminatorie este Legea Integrităţii. Suntem una cu ceea ce cuvântăm, cu principiile noastre, cu acţiunile noastre.

În orice caz, nu suntem legaţi, în mintea noastră, de timp. Felul în care noi percepem timpul, ca oameni, este sub forma unui continuum fără început şi fără sfârşit, doar ca un masiv de evenimente omniprezente. Numim acest masiv „viaţă” şi tocmai asta este iluzia cea mai mare dintre toate. Această iluzie este creată de cel mai mare iluzionist dintre toţi – mintea noastră.

Trecutul este, şi din acest punct a fost dintotdeauna, doar o conversaţie. El nu este prezent în viaţa reală, apare doar prin prisma cadrelor de realitate pe care le avem memorate în mintea noastră. Imaginează-ţi că mintea ta este un fotograf pasionat care face întotdeauna poze cu ceea ce îl impresionează, apoi le arhivează în fişiere frumos etichetate.

Mintea noastră arhivează aceste cadre în acelaşi fel, pe baza unor criterii absurde legate de timp şi de înţelesul pe care îl acordă acelor cadre. Amintirile noastre nu sunt arhivate alfabetic sau numeric, ci întotdeauna după sensul pe care acele amintiri îl au pentru noi, pe parcursul vieţii noastre. Această semnificaţie generează felul în care ne apare lumea şi percepţia noastră despre lucruri. Tocmai acesta este momentul în care durerea şi plăcerea apar în conversaţie

No Comments

Post A Comment